Нашата кампания „Животът със злокачествени заболявания на кръвта е възможен“ продължава.. Наши партньори, както и досега са Българско медицинско сдружение по хематология (БМСХ), Българско медицинско дружество по детска хематология и онкология и Асоциацията на научноизследователските фармацевтични производители в България (ARPharM). През месец юли се проведе интересно събитие: 30 студенти от различи специалности, разделени на отбори, се състезаваха помежду си в продължение на два дена да изградят цялостна концепция за информационна кампания през месеца за борба с рака на кръвта – септември – която да покаже, че този вид заболявания вече са лечими. Нарекохме състезанието Healthathon „Иновация за живот“. Идеите на победителите реализирахме. Ето как:
Създадохме видео „Какво изпусна Алекс?“, което се излъчва на екраните на метростанциите в София. Плакати с кадри от него също могат да бъдат видяни на станциите и във влаковете. То показва на хората, че всеки може да е на мястото на Алекс, както и че всеки пациент със злокачествено заболяване на кръвта ВЕЧЕ има шанса да изживее важните моменти в живота си.

Кампанията „Животът със злокачествени заболявания на кръвта е възможен“ стана част от Четвъртия Благотворителен крос СПРИ РАКА, организиран na 28.09.2019 от фондация „Спри рака“ на гребната база в Пловдив. Преди старта на събитието организирахме флашмоб „Иновация за живот“, като присъстващите, облечени в червено, се подредиха във формата на капка – символът на нашата кампания.
В последния ден на месец септември призовахме гражданите на столицата да използват метрото – кръвоносната система на града, облечени в червено. Да се снимат и да публикуват снимките си с #redforlife, #ОблечиЧервено, #ИновацияЗаЖивот в знак на съпричастност с пациентите с онкохематологични заболявания.